Contact

Proposition för obligatorisk täckning av skalpkylning godkänd av Texas House-kommittén.

Fredag den 16e april godkändes proposition HB1588, som föreskriver obligatorisk försäkring för FDA-godkända kostnader för skalpkylning för cancerpatienter, av Texas House-kommittén för försäkring, med 8 röster mot 1.

Paxman är stolta över att aktivt ha stöttat dessa ansträngningar tillsammans med ett antal viktiga ledare och tidigare patienter, som har dragit nytta av användningen av Paxman Scalp Cooling under sin egen cancerbehandling. Medlemmarna i Paxmans privata stängda Facebook supportgrupp har också visat betydande stöd för lagförslaget. Dr Julie Nangia, biträdande professor vid Lester and Sue Smith Breast Center inom det NCI-utsedda Dan L Duncan Comprehensive Cancer Center vid Baylor College of Medicine, som var den främsta utredaren av Scalp Cooling Alopecia Prevention trial (SCALP)- den första randomiserade kliniska prövningen för att utvärdera modern skalpkylning någonsin- som en del av Paxmans FDA-godkännandeprocess, stödde propositionen personligen vid utfrågningen den 30 mars 2021. Rep. Jeff Leach presenterade propositionen tillsammans med gemensamma författare: Rep. Victoria Neave, Rep. Justin Holland, Rep. Ken King och Rep. Kyle Kacal.

Nästa steg för förslaget är en omröstning av hela kammaren, därefter kommer det att övervägas av Texas senat. Om senaten godkänner förslaget kommer det att kräva slutligt godkännande av Texas guvernör Greg Abbott. Det förväntas träda i kraft i september 2021, om det godkänns och undertecknas i lag.

”Detta positiva steg i lagstiftningsprocessen är mycket uppmuntrande och vi hoppas att nästa steg också kommer att vara ett positivt steg framåt när det gäller att ge betydligt förbättrad tillgång till skalpkylning under kemoterapi för många patientgrupper i Texas, där vi nu har över 40 platser som erbjuder Paxman Scalp Cooler” kommenterade Richard Paxman, VD för Paxman.

Vad vi gör
Paxman är världsledande inom att hantera biverkningar från cellgiftsbehandlingar och är på en målinriktad resa för att förändra synen på cancer genom kryoterapibaserade behandlingar. Paxmans uppdrag är att tillgängliggöra tillgången till skalpkylning globalt.
Läs mer  →
Finansiella rapporter
Läs Paxmans finansiella rapporter. I dessa dokument hittar du en detaljerad översikt över våra finansiella resultat, viktiga milstolpar och en strategisk framåtblick. Rapporter publiceras kvartalsvis och årsvis.
Läs rapporter →
Investera i Paxman
Paxman har behandlat över 100 000 patienter och installerat över 5 000 system i mer än 65 länder världen över. Vi hjälper till att hantera det trauma som uppstår vid håravfall från cellgiftsbehandling. Genom att investera i Paxman stödjer du inte bara ett bolag, du hjälper oss också att förändra synen på cancer.
Besök Investeringscentrum →
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram