Fredag den 16e april godkändes proposition HB1588, som föreskriver obligatorisk försäkring för FDA-godkända kostnader för skalpkylning för cancerpatienter, av Texas House-kommittén för försäkring, med 8 röster mot 1.

Paxman är stolta över att aktivt ha stöttat dessa ansträngningar tillsammans med ett antal viktiga ledare och tidigare patienter, som har dragit nytta av användningen av Paxman Scalp Cooling under sin egen cancerbehandling. Medlemmarna i Paxmans privata stängda Facebook supportgrupp har också visat betydande stöd för lagförslaget. Dr Julie Nangia, biträdande professor vid Lester and Sue Smith Breast Center inom det NCI-utsedda Dan L Duncan Comprehensive Cancer Center vid Baylor College of Medicine, som var den främsta utredaren av Scalp Cooling Alopecia Prevention trial (SCALP)- den första randomiserade kliniska prövningen för att utvärdera modern skalpkylning någonsin- som en del av Paxmans FDA-godkännandeprocess, stödde propositionen personligen vid utfrågningen den 30 mars 2021. Rep. Jeff Leach presenterade propositionen tillsammans med gemensamma författare: Rep. Victoria Neave, Rep. Justin Holland, Rep. Ken King och Rep. Kyle Kacal.

Nästa steg för förslaget är en omröstning av hela kammaren, därefter kommer det att övervägas av Texas senat. Om senaten godkänner förslaget kommer det att kräva slutligt godkännande av Texas guvernör Greg Abbott. Det förväntas träda i kraft i september 2021, om det godkänns och undertecknas i lag.

”Detta positiva steg i lagstiftningsprocessen är mycket uppmuntrande och vi hoppas att nästa steg också kommer att vara ett positivt steg framåt när det gäller att ge betydligt förbättrad tillgång till skalpkylning under kemoterapi för många patientgrupper i Texas, där vi nu har över 40 platser som erbjuder Paxman Scalp Cooler” kommenterade Richard Paxman, VD för Paxman.

Proposition för obligatorisk täckning av skalpkylning godkänd av Texas House-kommittén.