PAXMAN meddelar att bolagets kliniskt prövade skalpkylningssystem inom kort kommer att erbjudas till bröstcancerpatienter som behandlas vid Memorial Sloan Kettering Cancer Centers kliniker i New York-området. PAXMANs Scalp Cooling System är det enda skalpkylningssystemet baserat på en randomiserad klinisk studie som har godkänts av FDA.

PAXMAN kommer nu att installera 34 skalpkylningssystem vid 10 av MSK's kliniker i New York-området. De första systemen levereras i december, och installeras i början av 2018. Som en del av implementeringsprocessen kommer närmare 500 av MSKs medarbetare att genomgå PAXMANs utbildningsprogram för att säkerställa att skalpkylningsbehandlingarna utförs så effektivt som möjligt med bästa tänkbara resultat för patienterna.

– Vår vision är att kunna erbjuda alla bröstcancerpatienter möjligheten att behålla sitt hår i samband med cellgiftsbehandling. Vi är glada över att kunna hjälpa dessa kvinnor och ge dem ett visst mått av kontroll, säger PAXMANs VD Richard Paxman.