PAXMAN meddelar att bolaget erhållit en första order från licenspartnern Teva Pharmaceutical Industries Ltd om 17 skalpkylningssystem till Mexiko. Systemen är beställda av totalt fem cancercenter i Mexiko varav tre installerar system i huvudstaden Mexiko City.

Ordern utgör en mycket stark inledning för PAXMANs etablering på den mexikanska marknaden sedan marknadsgodkännandet i april 2018. Det är samtidigt helt i linje med det betydande intresse som PAXMAN upplever från både cancercenter och patienter i landet.

– Det finns flertalet framstående cancercenter i Mexiko som vill komma igång med skalpkylning, och det är glädjande att vi nu kan börja erbjuda deras patienter en ökad livskvalitet i samband med cellgiftsbehandling. Jag vill även passa på att lyfta fram vårt goda samarbete med Teva som har gjort det möjligt att både snabbt och effektivt etablera oss i Mexiko, säger PAXMANs VD Richard Paxman.

– Det är inspirerande att vi nu börjar installera de första skalpkylningssystemen från PAXMAN här i Mexiko, och vi förväntar oss en stigande efterfrågan i takt med att dessa system visar upp goda resultat. Produkten utgör ett värdefullt tillskott i vår onkologiportfölj, och att vi har gjort den tillgänglig i Mexiko har redan mottagits positivt av både kliniker och patienter, säger Guillermo Ibarra, General Manager för Teva Mexico.

Som meddelats i januari 2018 har PAXMAN tecknat ett exklusivt licensavtal gällande den mexikanska marknaden med det globala läkemedelsbolaget Teva Pharmaceuticals. Teva är väletablerad inom onkologibehandling på ett flertal internationella marknader och bedöms därmed vara en utmärkt samarbetspartner som kan bidra till att accelerera PAXMANs globala expansion. Om lanseringen i Mexiko blir framgångsrik är intentionen att utöka samarbetet till ytterligare marknader. 

För PAXMAN genererar licensavtalet med Teva löpande intäkter per såld kylhätta samt per behandling, och motsvarar därmed bolagets framgångsrika affärsmodell i USA.